Κράτησε κρυφή την ιστορία του για 5 δεκαετίες, μέχρι που η γυναίκα του βρήκε ΑΥΤΟ στην σοφίτα!

Ξεφύλλισε γρήγορα τις σελίδες και ανακάλυψε 669 ιστορίες ανθρωπιάς, θάρρους και επιβίωσης. Το βιβλίο αποδείχθηκε η καταγραφή μιας επιχείρησης κατά την οποία ο άντρας της πριν αρκετές δεκαετίες έσωσε την ζωή από 669 παιδιά The book turned out to be a record of an operation her husband pulled off decades earlier that saved 669 παιδιά Εβραίων που προορίζονταν για τα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεων και για τον σχεδόν σίγουρο θάνατο τους στο Ολοκαύτωμα. Η ακολουθία των γεγονότων που οδήγησε τον Winton στην απόφαση για να αναλάβει μια τέτοια κολοσσιαία ευθύνη είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακή και ηρωική. Ήταν ένας συνηθισμένος 28-χρονος χρηματιστής από το Λονδίνο.

Το μόνο που τον ξεχώριζε από τον υπόλοιπο κόσμο ήταν η ανθρωπιά του και η συμπόνια του για τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Πέθανε στις 1 Ιουλίου όταν έφτασε στην ηλικία των 106 χρόνων. Καθώς ειδησεογραφικά πρακτορεία από κάθε γωνιά του πλανήτη τιμούν τη ζωή του, πολλοί επισήμαναν ένα ισχυρό απόσπασμα στην The New York Times το οποίο εκδόθηκε το 2001: Η απάντηση του όταν ρωτήθηκε γιατί ρίσκαρε την ζωή του γι” αυτά τα παιδιά. “Όταν έβλεπες το πρόβλημα εκεί, ότι πολλά από αυτά τα παιδιά βρίσκονταν σε κίνδυνο, και έπρεπε να τα μεταφέρεις σε αυτό που λεγόταν «ένας ασφαλής παράδεισος» και δεν υπήρχε καμία οργάνωση για να το κάνει αυτό,» ”

Είπε ο Winton “Γιατί το έκανα? Γιατί οι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά πράγματα? Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να ρισκάρουν, και μερικοί περνάνε ολόκληρη την ζωή τους χωρίς να πάρουν ούτε ένα ρίσκο.” Η Νεκρολογία του Winton στην εφημερίδα The New York Times αναφέρει ότι αυτή η δουλειά διέθετε “κίνδυνο, δωροδοκίες, πλαστογραφίες, κρυφές επαφές με την Gestapo, εννέα σιδηροδρομικά τρένα, μια χιονοστιβάδα γραφειοκρατία και πολλά χρήματα.” Το ρίσκο όμως που πήρε απέδωσε καρπούς με τρόπους που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Τα εκατοντάδες παιδιά που έσωσε, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ως “Τα παιδιά του Winton” επιβίωσαν από τα κατεχόμενα εδάφη των Ναζί — και έκαναν δικά τους παιδιά! Υπάρχει ένα Εβραϊκό ρητό που συχνά χρησιμοποιείται για να τεθεί η αξία της ανθρώπινης ζωής ως μια προοπτική:

Αυτό το σημείο δεν θα μπορούσε να απεικονισθεί καλύτερα όταν μετά από 7 δεκαετίες μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο ο Winton βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τα παιδιά που είχε σώσει τότε και πολλούς από τους απογόνους τους — αυτός ο αριθμός έχει τώρα ξεπεράσει τις 6,000 σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», και θα συνεχίσει να μεγαλώνει όσο αυτά τα 6000 άτομα δημιουργούν οικογένειες. Οι μοντέρνοι ήρωες δε υπάρχουν μόνο σε ταινίες δράσης. Είναι αληθινοί, καθημερινοί άνθρωποι με την επιθυμία τους να κάνουν μοναδικά πράγματα.

Η ιστορία του Winton είναι μία πράξη υπενθύμισης για να λάβουν όλοι δράση— για να γίνουν ήρωες ακόμα και αν αυτό σημαίνει να μιλήσεις ενάντια στην αδικία. “Δουλεύω με ένα motto ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, πάντα θα υπάρχει τρόπος για να γίνει» Είπε ο Winton στην εκπομπή “60 Minutes.” Συναντάμε (η τουλάχιστον διαβάζουμε) για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη κάθε μέρα. Είναι καθήκον μας ως άνθρωποι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. — να αγωνιστούμε να φύγουμε τόσο αριστοκρατικά όπως ο Winton. Μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό αλλά σίγουρα δεν είναι απίθανο.

via

You might be interested in

Post A Comment For The Creator: Live TV Greece

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *