To «κύπελλο της Δικαιοσύνης» ή «κούπα του Πυθαγόρα» αποδεικνύει πως οι πρόγονοί μας διέθεταν χιούμορ. Οι πρόγονοί μας είναι γνωστοί σε ολόκληρο τον κόσμο για τη φιλοσοφία, τα επιτεύγματά τους στις επιστήμες, τις τέχνες και διάφορους άλλους τομείς. Από την ξεχωριστή αυτή… γκάμα όμως δεν θα μπορούσε να λείπει το χιούμορ για το οποίο φαίνεται ότι διακρίνονταν και μέσω του οποίου παρέδιδαν ηθικά διδάγματα.
Καθηγήτρια υποστηρίζει ότι οι αρχαίοι Έλληνες προέβλεψαν ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη Απόδειξη είναι το «κύπελλο της Δικαιοσύνης» ή «κούπα του Πυθαγόρα» όπως είναι αλλιώς γνωστό, που στην ουσία ήταν ένα ποτήρι ειδικά φτιαγμένο για να κοροϊδέψει το ανυποψίαστο θύμα, το οποίο γινόταν κάπως άπληστο και γέμιζε πολύ το ποτήρι του ποτού του.
Ο σχεδιασμός πίσω από την «κούπα του Πυθαγόρα» Εμπνευσμένο, όπως λένε οι πληροφορίες, από τον Πυθαγόρα, το συγκεκριμένο κύπελλο είχε την ιδιότητα αν γέμιζε πολύ, να χάνει το περιεχόμενό του. Με την απλή εφαρμογή βασικών αρχών της βαρύτητας και της ατμοσφαιρικής πίεσης, αυτός που έβαζε πολύ ποτό στο ποτήρι και άρα θεωρούνταν «άπληστος» έβλεπε στη συνέχεια το ποτήρι να αδειάζει από μόνο του. Η κούπα του Πυθαγόρα © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : WIKIPEDIA Σχεδιάγραμμα της κούπας του Πυθαγόρα Το κόλπο βασίζεται σε ένα κρυφό κανάλι που περνά μέσα από την κεντρική στήλη.
Καθώς το υγρό χύνεται στο κύπελλο, αρχίζει να ανεβαίνει στο κανάλι. Εκείνοι που σταματούν το γέμισμα του ποτηριού χωρίς να φτάσει το ποτό στην κορυφή της κεντρικής στήλης, μπορούν πιουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν όμως κάποιος γίνεται «άπληστος» και γεμίζει το ποτήρι, η πίεση αυξάνεται και το υγρό συνεχίζει να συσσωρεύεται στο κανάλι, με αποτέλεσμα η βαρύτητα να λειτουργήσει και να προκαλέσει διαρροή του ποτού από το κάτω μέρος του κυπέλλου έως ότου αδειάσει το ποτήρι.