Φτιάξτε μόνοι σας καραμέλες για τον βήχα!

Έχετε αναρωτηθεί τι περιέχουν οι καραμέλες για τον βήχα που αγοράζετε; Γιατί συχνά έχουν περίεργη γεύση και μερικές φορές άσχημη;Εάν διαβάσετε την λίστα με τα συστατικά , θα δείτε πως υπάρχουν ονομασίες που προφέρονται πολύ δύσκολα και ακούγονται εντελώς άγνωστες. Πολλοί αναρωτιούνται αν τελικά προσφέρουν τίποτα. Τώρα μπορείτε να σταματήσετε να ψάχνετε για την αποτελεσματικότερη παστίλια.

Φτιάξτε εσείς το φάρμακο για να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα το χρειασθείτε για να απαλύνετε τον βήχα σας. Αρχίστε βάζοντας σε μια κατσαρόλα ,ένα φλιτζάνι ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό . Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας από τον χυμό του μέσα στην κατσαρόλα. Η βιταμίνη C που υπάρχει στο λεμόνι θα βοηθήσει το σώμα σας εναντίον του κρυολογήματος. Μετά προσθέστε μια κουταλιά μέλι που είναι ένα φυσικό καταπραϋντικό για τον βήχα , αντισηπτικό και μαλακώνει τον λαιμό.

Προσθέστε μισό κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη που θα βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Επίσης έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες και ωραία γεύση. Συνεχίστε προσθέτοντας ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη που έχει αντισηπτικές ιδιότητες ,πολλά αντιοξειδωτικά και βοηθάει να ελαττωθούν τα φλέγματα. Όταν τα υλικά ζεσταθούν συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν. Ελαττώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράζουν για 15 -20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ , ετοιμάστε ένα δίσκο και απλώστε λαδόκολλα. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο και μοιάζει σαν πηχτό σιρόπι, αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Απλώστε το πηχτό σκούρο υγρό με το κουτάλι πάνω στην λαδόκολλα σαν σταγόνες προσέχοντας να μην καείτε, γιατί το μείγμα θα είναι ζεστό ακόμη. Αφήστε να κρυώσουν οι καραμέλες για άλλα 20 λεπτά και μετά πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βγάλτε τες από το χαρτί και φροντίστε να έχουν όλες καλυφτεί με άχνη ζάχαρη. Αυτό ήταν! Τώρα έχετε τις δικές σας σπιτικές καραμέλες για το κρύωμα και με υπέροχη γεύση. Το βίντεο αναφέρει ότι μπορείτε να διαλύστε μερικές σε ζεστό νερό και να το πιείτε σαν ρόφημα ή να τις φάτε σαν καραμέλες.

Πηγή

About The Author

Δείτε Επίσης