Φόβοι για έκτακτα φυσικά φαινόμενα από αστεροειδή-τέρας που θα πλησιάσει την Γη

Παραμονή Χριστουγέννων ένας τεραστίων διαστάσεων αστεροειδής θα πλησιάσει την Γη σε πολύ κοντινή απόσταση κάνοντας αρκετούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση φυσικών φαινομένων όπως σεισμούς ή την έκρηξη ηφαιστείων. Για άλλη μια φορά, τα σενάρια της καταστροφής της Γης έρχονται στην επιφάνεια με την εμφάνιση ενός αστεροειδή που πλησιάζει τον πλανήτη μας σε πολύ κοντινή απόσταση.

Η νέα «απειλή» για την Γη είναι τεραστίων διαστάσεων (για τα δεδομένα αυτών των ουράνιων σωμάτων) με διάμετρο κοντά στα 3 χιλιόμετρα και έχει την κωδική ονομασία 2003 SD220. Oι επιστήμονες μάλσιτα υποστηρίζουν ότι αν έπεφτε στην Γη θα μπορούσε να καταστρέψει μία ολόκληρη ήπειρο την στιγμή ακριβώς της πτώσης (και φυσικά ολόκληρο τον πλανήτη τις αμέσως επόμενες ώρες).

Αυτός ο αστεροειδής-τέρας παρακολουθείται εδώ και καιρό από το ειδικό τμήμα της NASA, και είναι ένα από τα 17 τέτοια σώματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή για τη Γη. Μάλιστα σύμφωνα με νέες ανακοινώσεις των ειδικών, οι αστεροειδείς μπορεί να μας ξεγελούν, καθώς είναι πολύ πιθανό (όπως συμβαίνει και με τα παγόβουνα) να βλέπουμε ένα πολύ μικρό μέρος από το πραγματικό τους μέγεθος.

Η ανακοίνωση αυτή ενίσχυσε την άποψη κάποιων θεωριών συνωμοσίας, που θέλουν έναν άγνωστο πλανήτη, τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον Δία να περνά πολύ κοντά από την Γη μέσα στον μήνα και να τον καταστρέφει. Πάντως για όσους ανησυχούν ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση περίπου 10 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη. Οπότε αντί για λοιμούς και καταποντισμούς, καλό θα ήταν να ετοιμάζετε τα Χριστούγεννά σας χωρίς να περιμένετε να έρθει το τέλος της Γης. Τουλάχιστον όχι αυτή τη φορά.

via

About The Author

Δείτε Επίσης